Autor: 021.rs

Novi Sad
04.10.2022.
08:51 > 08:51
Troje biciklista povređeni su u tri udesa proteklog dana na ulicama Novog Sada i okoline.
  • Vlada

    07.10.2022 14:58
    @S Telepa

    Nema ništa u zakonu o tom tvom bulažnjenju, nego jasno piše da su vozači dužni da uspore UVEK kad dolaze do prelaza.
  • P

    07.10.2022 02:51
    Red
    Biciklisti na crveno lete preko pesackog ne znam sta glume i kome dokazuju pravdu,ludilo u saobracaju Nisu bolji ni pesaci i psihici u kolima!
  • S Telepa

    05.10.2022 15:05
    Za Ziku i stručnjake
    https://bicikl.bikegremlin.com/

    Imate objašnjenje u tekstu, a za idiote koji ne poznaju pravila saobraćaja ima i objašnjenje nacrtano u slikama!
    Inače u zakonu ne postoji posebna definicija pešačkog prelaza i pešačko biciklističkog prelaza, a vozač je dužan da propusti biciklistu samo u slučaju kada skreće sa vozilom i seče biciklističku stazu.
  • Zika

    05.10.2022 13:38
    @S Telepa
    Ako imate vozacku dozolu trebali bi znati razliku izmedju pesackog i pesacko-biciklistickog prelaza. Nije isto.
  • Bojan

    05.10.2022 08:59
    Idiotima koji slušaju Okanovića i kojima je teško da primete bicikl koji ide 15 km na sat svakako treba oduzimati dozvole zbog odsustva mentalnih sposobnosti za vožnju.
  • Aleks

    04.10.2022 21:25
    Tipična scena u Blvr Evrope je da automobil veoma malom brzinom pokušava da uđe iz sporedne ulice između zgrada koje zaklanjaju vidik. Pešeci nisu problem u tom slučaju, ali biciklisti koji sumanuto jure itekako jesu, jer je nemoguće uočiti ih na vreme. Srećom, po pravilu vozači uspeju da zakoče da propuste ludake na 2 točka.
  • S Telepa

    04.10.2022 15:17
    Zika
    "Pešački prelaz namenjen je pešacima. Ipak, neretko se na njima nalaze oni koji nemaju njihov status, a to su biciklisti i vozači trotineta. Ukoliko preti opasna situacija, ukoliko je biciklista već na pešačkom prelazu, vozač je dužan da preduzme sve mere da spreči nezgodu. Ukoliko bi došlo do nezgode, osnovni propust je na strani bicikliste. Vozač nije dužan da na pešačkom prelazu očekuje bicikl ili trotinet", ističe Okanović.

    "Ukoliko biciklista gura pored sebe bicikl na pešačkom prelazu, on je tada u statusu svakog drugog pešaka i vozač je dužan da ga propusti", ističe Okanović.
  • Zika

    04.10.2022 12:16
    @S Telepa

    To jeste tacno na iskljucivo pesackom prelazu, a takvih je malo u gradu, tu biciklista po pravilu treba da sidje s bicikla. Na pesacko-biciklistickom prelazu koji cine veliku vecinu, biciklista uglavnom ima prednost isto kao i pesak, i ne treba da silazi s bicikla.
  • Vlada

    04.10.2022 11:13
    @Slavko

    A "vozilom u pokretu" u tvojoj priči upravlja majmunčina koji skrene desno na uslovno na raskrsnici jer računa da će da se provuče između pešaka, pa se čudi kad su mu biciklisti na putu jer ih nije uneo u svoj sumanuti proračun. To se desi na svaka 3-4 minuta na bukvalno svakoj raskrsnici duž Bulevara oslobođenja, pomeramo se sa staze na prelazu da zaobiđemo vozila iz kojih vire zabezeknute face idiota koji su svaki put potpuno šokirani što njihov umobolni potez "snalaženja" nije uspeo...
  • S Telepa

    04.10.2022 11:10
    Iz ugla vozača
    Definitivno treba više edukacije svim biciklistima, masovno krše propise na pešačkim prelazima jer misle da i za njih važe pravila isto kao i za pešake. Biciklista se smatra vozačem i za njega važe isti saobraćajni propisi kao i za svakog drugog vozača. Kada gura bicikl pored sebe, tek tada se smatra pešakom i ima pravo prvenstva na pešačkom prelazu!!!
  • drum drum

    04.10.2022 10:28
    svi na drum
    Biciklisti su postali teška opasnost za sve novosađane pešake. Obuzdajte to, to više nije normalno.. Idemo ulicom i gledamo unazad da nas neko ne pokupi. Prvo ste trebali da napravite staze, pa onda da dozvolite toliko biciklista. Ne poštuju saobraćajne propise, kao da nisu učesnici u saobraćaju. Biće ih još više oborenih svakodnevno.
  • Slavko

    04.10.2022 10:03
    Slavko
    Neopravdavam vozače ali u NSu pešaci i biciklisti se ponašaju katastrofalno. Edukacija o saobraćaju nula. Izleću pred vozilo u pokretu koje je već na pešačkom prelazu, negledaju ni levo ni desno, ima još mnogo primera videli ste to i sami.
  • jova limanac

    04.10.2022 09:38
    Juče vozim bicikl stazom duž Bulevara Bate Brkića, taksista izlazi sa parkinga između zgrada i prelazi trotoar i bici stazu, na moju sreću skoro svugde je sad taj prelaz izdignut pa mora polako da se pređe kolima, i tako vozi on i blene u levu stranu za nekom ženskom u uskim farmerkama i razvukao kez od uveta do uveta, a ja nailazim sa njegove desne strane, već sam video sebe kako letim preko njegove haube, spasilo me to što je morao polako preko tog prelaza pa je uspeo na vreme da zakoči, a i ja sam na vreme bacio pogled ka njemu i video gde blene pa sam krenuo da motam bici ulevo i bežim ka kolovoznoj traci pa sam bio dovoljno udaljen od njega kada su nam se putanje ukrstile. Inače bi statistika u ovoj vesti bila drugačija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna